Vardagslyx med alkoholfria kaffedrinkar

Ibland måste man lyxa till det lite även om det är måndag eftermiddag och inget speciellt står på agendan. Vardagslyx påminner oss om att uppskatta varje dag och varje stund och göra det mesta av den tid vi har här på jorden. Det låter djupt och det kanske det är, men det är också ganska lätt att skapa en känsla av vardagslyx på arbetsplatsen. Idag tänkte vi tipsa om några goda alkoholfria kaffedrinkar vi brukar bjuda våra anställda på ibland när vi vill påminna dem om hur viktiga de är för oss.

Vi brukar vanligtvis servera kaffe i Marimekko kaffekoppar under våra kundmöten, det är liksom “finservisen” här på kontoret, men ibland använder vi de för att förhöja vår vardagslyx. Vissa drinkar passar däremot bättre i glas så att man kan se de hur fina det är, speciellt om man gör en kaffeshake av något slag. Då blandar man kallt, starkt kaffe med vaniljglass. Ett par deciliter av varje brukar bli bra.

Häll upp i ett glas med isbitar, toppa med grädde och chokladsås. Servera dina anställda på en sådan och se hur deras ansikten lyser upp. Finns inget bättre sätt än att öka produktiviteten på! När man uppskattar sina anställda så får man tillbaka det tusenfallt.

En annan god kaffedrink utan alkohol är en kaffesmoothie. Mixa kallt kaffe med banan, yoghurt, vaniljglass och mjölk. Sprinkla över lite kanel eller chokladsås för sötma. Mums! Sedan har vi alltid en Sodastream kolsyremaskin i fikarummet så att våra anställda kan njuta av fräscha, kolsyrade drycker under dagens gång.