Gör det enkelt för dig

Människor är naturligt lata. Vi vill inte göra mer än vi behöver eftersom vår hjärna fortfarande tror att vi bor ute i skogen eller på savannen och behöver spara energi på grund av brist av mat eller för att kunna springa ifrån ett farligt djur. Trots att vi inte lever i dessa miljöer längre så tänker vi fortfarande så och därför är det bra att göra saker och ting så enkla som möjligt. 

Du vill till exempel inte att alla glas ska vara slut i fikarummet på jobbet när du känner dig törstig. Om alla glas är inne i diskmaskinen eller står i diskhon blir det ytterligare ett hinder för dig att klara av ditt mål – som i detta fallet är att dricka. Märker du att just den här situationen förekommer ofta kan du köpa fler glas genom att surfa in här.

Fördela din energi rätt

När saker och ting inte är mer komplicerade än vad de behöver vara kan du lägga din energi på saker som faktiskt behöver den. Då behöver du inte använda din energi åt att bli irriterad över att det inte finns några glas i köksskåpet på jobbet. Den energin kan du istället lägga på ett projekt eller en arbetsuppgift. 

Det är inte endast rätt produkt som ska vara på rätt plats, utan det är också rätt mängd energi som ska läggas på rätt saker. Om detta fungerar kan dina prestationer och förmågor uppnå en helt ny nivå – vilket betyder att du utvecklas.