Hur väljer man rätt kontorsmöbler?

Att ha rätt kontorsmöbler som är sköna och som också ger stöd åt din rygg och kropp när du arbetar är viktigare än du kanske tror. Framförallt om du sitter ner mycket i jobbet är kontorsmöblerna en väldigt viktig aspekt för hur väl du kan arbeta och hur din kropp kommer att må efter en tid.

Rätt kontorsmöbler för din kropp och arbetsposition är således ett minst lika viktigt inköp som din Hamilton riskokare eller smarta kaffebryggare i personalrummet. Lägg ner lite hjärta och själ i ditt val och du kan arbeta med mer fokus och en rygg som inte ömmar efter arbetsdagen är avklarad. Men hur väljer man då rätt kontorsmöbler?

Hur länge sitter du ner på en dag?

Hur länge sitter du ner på en dag?
För att kunna välja rätt möbler är det viktigt att de framförallt anpassas efter hur mycket du sitter ner på en dag. Om du endast sitter ner under något möte, men annars har ett rätt så aktivt jobb eller rör dig mellan kontorets alla delar krävs det inte någon särskilt avancerad stol eller skrivbord.

Rätt stol och bord

Men om du däremot spenderar större delen av dagen sittandes så måste du ha en riktigt bekväm stol där både arm-, nacke- och ryggstöd kan justeras för att passa din kropp perfekt. Även bordet ska vara lagom högt och gärna kunna justeras så att du kan stå upp och jobba. Detta kommer att avlasta din rygg och ge dig en mer varierad arbetsposition.

Hur rummet är inrett och vilken känsla du får när du arbetar där inne är också minst lika viktigt. Så glöm inte att lägga lite hjärta på att designa kontoret för att göra det trevligt.