Visst känns det som att det alltid är säsong för någon slags influensa eller inflammation? Speciellt om du har barn och du är van vid att januari och februari blir vabruari istället. För att du ska kunna hålla dig frisk gäller det att ta hand om dig själv på olika sätt. Dock räcker det inte alltid att ta hand om sig själv, så för att minimera det jobbiga och tråkiga med att vara sjuk gäller det att agera snabbt.

Det finns inte så mycket du eller någon annan kan göra om du redan har blivit förkyld eller sjuk. Men när skadan är skedd har du fortfarande möjligheten att minska symtomen och minimera sjukdomstiden. Det gör du genom att snabbt lyssna på kroppen och behandla sjukdomen efter de symptom du har.

Om du är osäker

Är den här gången annorlunda när du börjar bli sjuk? Då kan det vara så att du har en infektion eller inflammation i kroppen. Det kan du ta reda på genom att ta ett CRP-test hemma i din egen soffa. Du behöver alltså inte åka till sjukhuset för att sen bara få rekommendationen att åka hem och vila igen.

Om du känner dig osäker att det alltid bra att ta ett test. För ju snabbare du får reda på vad du har för sjukdom, influensa, förkylning eller liknande – desto snabbare kan du bli frisk ifrån den. Det betyder alltså att du får möjligheten att komma tillbaka till jobbet betydligt fortare om du lindrar din sjukdom snabbt.