Konsten att jobba från ett hotellrum

Om du reser väldigt mycket inom jobbet så kommer det säkerligen finnas tillfällen då du behöver få undan lite jobb och arbeta från hotellrummet. Många tycker dock att det är svårt att fokusera när man bor på hotell. Men här finns det några knep som du kan ta till för att få mer motivation att kunna vara produktiv även när du reser.

Boka rätt hotell

För att du ska kunna arbeta från hotellrummet på ett bekvämt sätt så är det viktigt att du bokar rätt rum från början. Dels ska det finnas någonstans på rummet där du kan jobba och gärna kikar på ett rum med sköna stolar.

Ett större rum är alltid en fördel då det ger mer utrymme och inte heller gör att du känner dig så instängd. Men att boka en hotellrum som ser ut som bilder från Confident Living kan vara ganska kostsamt. Så kika på ett rum som är i din budget och jämför olika alternativ för att kunna hitta ett bra val.

Håll rummet i ordning

De flesta arbetar bättre om rummet är städat och organiserat. Så innan du sätter igång med dagens uppgifter bädda sängen, städa undan prylar och släpp in mycket ljus så att du får mer energi att plöja igenom allting på din att-göra-lista.

Ta gärna också med en kopp kaffe upp på rummet från frukosten så att du inte behöver ta ett avbrott direkt för att fylla på energiförrådet. Alla jobbar på olika sätt så säkerställ att du hittar en bra rutin och känner du dig instängd så gå istället ner till restaurangavdelningen för lite miljöombyte när du jobbar.