Skapa komfort på arbetet

På en arbetsplats tillbringar man många långa timmar. Det är viktigt att ha de bästa förutsättningarna för att arbeta så ergonomiskt som det bara är möjligt oavsett om det är ute i en verkstad eller vid ett skrivbord. De som arbetar på kontor sitter mycket av sin arbetstid och ett höj- och sänkbart skrivbord kan hjälpa till att få medarbetarna att resa sig upp en stund varje dag. Skrivborden är dyr i inköp men det blir ändå billigare än sjukskrivningar och rehabilitering.

Skrivbordsstolen är ett annat viktigt inslag i arbetsredskap på ett kontor. Det är svårare än vad man tror och ställa in den på ett bra sätt. För svanken är det viktigt med bra stöd liksom att man har en bra sittande position. Eftersom alla människor har olika utformning på sin kropp har man också helt olika behov. Stolen behöver därför ställas in efter varje person för att motverka ryggont och liknande.

Därför kan det vara klokt och ta in en konsult som arbetar med arbetsmiljö. De kan tillsammans med varje medarbetare gå igenom arbetsmiljön. Allt från möbler till belysningen i rummet. Många små saker att tänka på vilka sammantaget blir väldigt stort och omfattande om det är fel. Möblerar man om eller det kommer ny personal till företaget är det därför bra att ha som vana att alltid låta en person komma och gå igenom ergonomin. Genom att investera i medarbetarnas hälsa med bra möbler och arbetsmiljö investerar man också i företaget.