Första intrycket

Det är inte bara inom möbler, reklam och tryck som ett första intryck är viktigt. Det är även viktigt när det kommer till dig själv. Ska du träffa nya människor – och speciellt människor som har en viktig roll i ditt liv – är det viktigt att göra ett bra första intryck. Men ett bra första intryck handlar inte bara om hur du eller någon annan ser ut på utsidan.

Ett bra första intryck handlar till stor del om hur du upplevs som person och vilken energi du förmedlar första gången du presenterar dig själv. Det är kombinationen av alla dessa faktorer, såväl insides som på utsidan, och hur de fungerar tillsammans som skapar ett bestående första intryck. 

Första intrycket är viktigt då det bygger på våra snabba bedömningar och första magkänslan om någon. Och dessa snabba bedömningar och magkänslor kan vara mycket svåra att ändra när de väl har bildats. Med andra ord får man oftast bara en chans att göra ett bra första intryck.

Detta kan hjälpa

Hur du ser ut på utsidan kan hjälpa när det kommer till att göra ett bra intryck första gången. Om du till exempel har köpt torrschampo online och faktiskt har använt det en dag då det behövs kan det hjälpa dig att göra ett bra första intryck för kunderna eller chefen. Vi menar inte att du ska behöva göra dig fin eller se ut på ett visst sätt för någon annans skull. Men om du ser ordentlig och proper ut så kommer troligtvis det första intrycket av dig bli bättre än om ditt hår står åt alla håll och ser smutsigt ut.