Packa med matlådor till konferensen

Du som är en trogen besökare av olika typer av konferenser, har säkerligen också insett att de kan vara långa och lunchen är inte alltid tillräcklig för att du ska få i dig tillräckligt med energi under dagen, vilket är ett måste för att du ska hålla ditt huvud alert och du ska ha ork att ta in allting som du lär dig på föredragen. Att packa med en lunchlåda med ett varierat innehåll, samt frukt och snacks som du kan fylla på energiförrådet med under dagen är ett måste. Men hur förbereder man då den allra bästa matlådan inför konferensen?

Har du möjlighet att kyla maten?

Många av de konferenser som du kommer besöka, kommer att anordnas utanför ditt vanliga kontor. Detta innebär att du har begränsat med utrymme att förvara din mat på och kommer troligtvis inte heller att ha tillgång till ett kylskåp så att din mat håller sig kall under dagen. Detta gör att du måste anpassa matlådans innehåll och det är viktigt att du säkerställer att den mat som du väljer att ta med klarar av att vara i rumstemperatur under hela dagen utan att bli dålig. Olika typer av sallader med ris som tillagats i en praktisk riskokare, växtbaserade alternativ och smörgåsar är exempel på en bra måltid som inte behöver kylas ner under dagen.

Inkludera mycket vatten och mellanmål

Dagen kan bli både lång och hektisk. Det är därför viktigt att du tar med dig mycket vatten, i händelse att du inte har möjlighet att fylla på din vattenflaska. Ta också med mycket mellanmål som frukt, nötter och en energibar om du skulle känna dig orkeslös och behöver en snabb boost.